Menu

Årgang 2004´s tur til Costa Brava

image “We Are The Champions”
21. oktober 2019 kl. 17:29
Kom hjem med turneringssejr!

Aabybro IFs årgang 2004 har i efterårsferien været til Costa Brava Cup i Spanien, hvor 19 drenge, fem forældre og to trænere var tilmeldt. Dagene i det spanske blev nydt fuldt ud med fodbold, socialt samvær, leg i poolen, fuld sol og udflugt til Camp Nou og Barcelona.

 

Indenfor kridtstregerne blev turneringen ganske spændende. Mandag indledte drengene turneringen med to af i alt fire gruppekampe. Første opgør bød på franske AJ Petite Ile, som var et meget fysisk betonet hold, hvilket drengene dog ikke lod sig kue af. Ved pausen var Aabybro således planmæssigt foran med 2-0, men i anden halvleg lod drengene sig dog falde for langt tilbage på banen og franskmændene lugtede nu blod. Kampens balance tippede og med en portion fransk held, lykkedes det således AJ Petite Ile at trække sig sejrrigt ud af opgøret med 3-2, hvilket naturligvis var en mavepuster for alle omkring holdet. I anden kamp blot en time senere var oprejsning derfor højst nødvendig, og efter en lille opsang fra trænerteamet kom drengene topmotiverede ud til kampen mod Bogense GIF, som blev kørt over med 7-0 - stærk præstation af drengene!

 

Onsdag bød på et opgør mod Viborg Eastside 2, og denne skulle naturligvis vindes, hvis håbet om finalen skulle holdes i live. Drengene kommer forholdsvis hurtigt foran 2-0, men et klodset straffespark sætter spændingen tilbage i kampen. Heldigvis udbygges føringen til 3-1 i anden halvleg og drengene sidder generelt på kampen, og har op til flere chancer for at lukke kampen endeligt. Ind ville bolden dog ikke og et dumt frispark og scoring herpå bringer Eastside på 2-3 og dermed spændingen tilbage i kampen. Heldigvis får drengene lukket godt ned i slutminutterne og tager dermed de tre point.

 

Torsdag middag bød på en tidlig “finale” i form af en altafgørende kamp mod gruppens nummer et, finske PPJ Helsinki, som hidtil havde vundet deres tre kampe. Det krævede derfor en sejr, da Aabybro således ville være á point med PPJ men bedre indbyrdes. Kampen blev ikke kedelig! Drengene kom flyvende ud af starthullerne til tydelig overraskelse hos finnerne, som gik meget hårdt til værks rent fysisk i kampen, men ligeledes også brugte hver mulighed til at trække tiden eller provokere drengene. Aabybro-spillerne klarede dog denne opgave til perfektion og gav igen på fysikken og trak sig ikke fra én duel undervejs. På trods af flere chancer til Aabybro, var det dog finnerne, der kom på 1-0 et stykke inde, da de scorede på et direkte frispark. Nu var det virkelig op ad bakke, men drengene kløede på og belønningen kom lige inden pausen, da udligningen faldt efter et hjørnespark. Troen var tilbage i pausen, og euforien var total, da drengene efter en flot omstilling og et klassemål kommer på 2-1 med 15 minutter igen. Fem minutter senere formår PPJ dog at udligne efter en dødbold, og der var nu pres på de sidste 10 minutter. Efter lidt chancer i begge ender får Aabybro sendt et umiddelbart ufarligt langskud afsted med fem minutter igen, men målmanden vælger dog til drengenes held at lade denne passere mellem egne ben, i hvad man nok vil betegne som et gedigent målmandsdrop. Det var svært at få armene ned, da dommeren fem minutter senere og efter en misset kæmpe chance til PPJ valgte at fløjte opgøret af - finalen var i hus!

 

Kl. 17 var drengene klar til finalen, som bød på et opgør mod Viborg Eastside 1, som havde vundet alle fire gruppekampe overbevisende og til dagligt spiller i U16 Liga 1. Det var derfor en kompetent modstander, vi stod overfor. Drengene fik en på opleveren, da de gik på banen til den velkendte Champions League hymne og efterfølgende på banen sang med på den danske nationalsang. Da kampen blev fløjtet op var det tydeligt at fornemme, at Eastside ikke havde forventet den modstand, vi bød på. Kampen blev dog en uskøn affære med masser af fight, men fattig på chancer. Det lagde derfor op til straffesparkskonkurrence, men med 10 minutter igen fik Eastside desværre bragt sig på 1-0 efter en dødbold, og pokalen føltes nu langt væk med tanke på vores manglende evne til at kreere chancer hidtil. Bedst som alt håb synes ude, får vi dog lagt et frispark mod bagerste område og bolden bliver headet ind over målmanden til udligning med kun 40 sekunder igen. Jublen ville ingen ende tage! Den stod nu på straffesparkskonkurrence og drengene var heldigvis ganske selvsikre i forhold til at skulle sparke i så afgørende en situation. Aabybro lagde ud og scorede meget overbevisende spark efter spark. Desværre formåede Eastside at gøre det samme, og efter fire spark til hver side var stillingen således fortsat lige. Aabybro eksekverede i fortsat sikker stil det femte spark til en føring og vi havde nu en matchbold på hånden. Eastside lægger op til det femte og muligvis afgørende spark, og rammer overliggeren, hvorefter jublen bryder løs blandt spillere, forældre og trænere!

 

Kort tid efter kunne drengene og trænere således lade sig hylde til “We Are The Champions” på scenen med medalje om halsen og pokalen løftet.

 

En yderst spændende turnering blev derfor kronet med nogle flotte indsatser og god fight, og drengene vinder fortjent U16-rækken. Aftenen og turen blev afrundet på bedste vis med fælles hygge ved stranden, inden turen fredag morgen gik hjemover. Alt i alt en helt igennem fantastisk tur!