Menu

Kampafvikling

Regler vedrørende kampafvikling

 

Afvikling af kampe på kunstgræs i stedet for almindeligt græs

Modstanderen skal ikke adviseres, inden ankomst til stadion, hvis vi ønsker at afvikle kampen på kunstgræs. Man er ikke forpligtet til at informere modstanderen omkring dette, iht. det af lokalunionen anvendte regelsæt, førend de ankommer til stadion i Aabybro.
Nogle vil dog mene at det er en god praksis at advisere modstanderen tidligere, men dette er ikke altid muligt.

Afskærmning af baner
Dommere kan ikke forlange at der skal afskærming op langs sidelinien, hvilket de kan ønske for at sikre afstand til tilskuere.
Så længe det er kampe som afvikles i lokalunionens regi (DBU Jylland red.) står der INTET i retningslinjerne om, at dommertrioen kan forlange noget lignende. Dog skal tilskuerne stille sig så langt fra sidelinjen, at de ikke generer (fysisk) liniediómmerens arbejdsvilkår.
Antal kampbolde
Nogle dommere har forlangt at få flere bolde lagt ud omkring banen, så ventetiden ikke blev så lang, når bolden skulle hentes, når den var sparket ud til indkast/målspark/hjørnespark.
Det er dog ene og alene hjemmeholdet som bestemmer, hvor mange "kampbolde" de vil stille til rådighed. Hvis der kun stilles én bold til rådighed og bolden ofte er ude af spil, og det tager sin tid at hente bolden, har dommeren den mulighed at ligge ekstra tid til.
Luk