Menu

Spørgsmål til kampafvikling!

image Kunstgræsbanen
09. maj 2019 kl. 16:55
Praktisk orientering om kampafvikling

Vi er igen i denne sæson stødt på nogle udfordringer i forbindelse med afviklingen af kampe på stadion i Aabybro. Jeg vil her kort redegøre for, hvorledes praksis er i de givne situationer.

 
Den første problematik er omkring afvikling af kampe på kunstgræs i stedet for almindeligt græs. Skal modstanderen adviseres om, inden ankomst til stadion, at vi ønsker at afvikle kampen på kunstgræs, i stedet for på én af de almindelige græsbaner. Her er svaret entydigt NEJ! Vi er ikke forpligtet til at informere modstanderen omkring dette, førend de ankommer til stadion i Aabybro. At der så kan være en god praksis at gøre dette, er naturligvis en hel anden sag. Eksempelvis kan nævnes, at det kan have regnet hele natten, og vores græsbaner er lukkede pga. af dette, og vi derfor ønsker at spille kampen på kunstgræs - vi skal IKKE informere iht. det af lokalunionen anvendte regelsæt.
 
Ligeledes er vi stødt på, når vores herrer serie 1 spiller, at dommertrioen kræver, at der skal en afskærmning op, så linjedommerne kan løbe frit op og ned af sidelinjen, uden at blive generet (fysisk) af tilskuere m.fl. Vi har på bane 2 tidligere sat en snor op langs den ene banehalvdel (der hvor 90% af tilskuerne plejer at opholde sig). så den ene linjedommer har frit udsyn til linjen i hele banens længde. Samtidig har vi også oplevet, at tilskuerne KUN må opholde sig der, og ikke andre steder langs samme sidelinje. I forbindelse med at et par af herrer serie 1's kampe er afviklet på kunstgræsbanen, er vi stødt på denne problematik igen. Omkring dette kan det her konkluderes, at dommertrioen IKKE har loven på sin side når de forlanger dette. Så længe det er kampe som afvikles i lokalunionens regi (DBU Jylland red.) står der INTET i retningslinjerne om, at dommertrioen kan forlange noget lignende. Dog skal tilskuerne stille sig så langt fra sidelinjen, at de ikke generer (fysisk) liniediómmerens arbejdsvilkår.
 
Her i foråret har vi også oplevet (på udebane), at dommeren har forlangt at få flere bolde lagt ud omkring banen, så ventetiden ikke blev så lang, når bolden skulle hentes, når den var sparket ud til indkast/målspark/hjørnespark. Måske dommeren havde en aftale han skulle nå efter kampen, hvorfor han ikke ønskede at ligge så meget tid til, men det kan så også kun være forklaringen, for her har dommeren heller ikke loven på sin side. Det er ene og alene hjemmeholdet som bestemmer, hvor mange "kampbolde" som de vil stille til rådighed. Hvis der kun stilles én bold til rådighed og bolden ofte er ude af spil, og det tager sin tid at hente bolden, har dommeren den mulighed at ligge ekstra tid til.
 
Såfremt i skulle støde på andre udfordringer er i naturligvis altid velkommen til at kontakte mig. Måske har jeg svar på stående fod. Alternativt ved jeg hvor jeg kan finde det.
 
Forsat god sæson.
 
Morten Iversen
Kampfordeler

Seneste nyheder

 • Klubnyt
  Standerhejsning
 • Klubnyt
  Godt nytår
 • Klubnyt
  Klubikon forsætter
 • Klubnyt
  Endnu en aftale på plads
 • Klubnyt
  Endnu en julegave
 • Klubnyt
  Dametræner på plads